joi, 18 februarie 2016

Voia Domnului? Sau nu?

De multe ori suntem puşi în faţa unor decizii de luat şi habar nu avem ce să facem. Ne rugăm... dar eu spun cu mâna pe inimă că nu ştiu ce să fac. Mai ales atunci când sunt decizii de luat pe moment sau în câteva zile. 
Cum procedăm?
Mereu zic..le rânduieşte Dumnezeu, dar totuşi trebuie să spui Da sau Nu.
Încerc să iau o decizie cu gandul la copii, pentru binele lor şi pentru viitor. Avem dreptul ăsta nu? Dacă decizia ta tulbură pe cineva, cum trebuie să procedezi....să sacrifici familia pentru ei?
Sunt în totală ceaţă.

3 comentarii:

 1. Nu doar că avem dreptul, avem şi obligaţia de a lua decizii pentru copiii noştri. Şi când spun asta, mă refer atât social cât şi moral. Ştiu, nu-s uşoare aceste decizii, dar dacă ele duc la o mai bună sănătate a lor, dacă ele produc transformare bună în sufletul lor, trebuie să le luăm. Acum aproape 14 ani a trebuit să iau o decizie radicală cu privire la fiica mea, o grea operaţie, avea doar câteva luni. Azi nu regret, e bine, chiar dacă a mai trecut şi prin alte încercări de atunci până acum, toate în grija noastră şi fireşte, a lui Dumnezeu.
  Iresponsabilitatea şi frica nu-s atribute ale unui părinte bun, un părinte bun, cu credinţă, alege mereu numai cu inimă curată şi minte limpede fără să se îndoiască de cele alese. Practic, alegem pentru copii aşa cum am alege pentru noi.
  Curaj, credinţă şi putere să aveţi, Ramona!

  RăspundețiȘtergere
 2. greu de spus şi de dat sfaturi !
  părinţii mei au ales la un moment dat să nu mai fie călători prin ţară şi să se stabilească într-un oraş mare, cu posibilităţi pentru şcoli bune şi un viitor acceptabil pentru toţi ! totul bun dar nu s-au gândit că vom fi toată viaţa ''vinitici'' printre localnici şi că tradiţiile noastre nu se vor ''pupa'' nicicând cu cele locale deci nu ne vom integra niciodată pe meleagurile alese de ei şi că vom ''suspina'' toată viaţa după plaiurile de baştină!
  e greu să alegi !
  inima (adică acel glas interior ce vine cu sfat de la Bunul Dumnezeu!) îţi va spune sigur ce să alegi !!!
  multă baftă !

  RăspundețiȘtergere
 3. Sper sa va lumineze Dumnezeu calea si sa luati decizia cea mai buna!

  RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...